Yazı

Düşük Hacimli Üretim Nedir?

Düşük Hacimli Üretim Nedir?

Düşük Hacimli Üretim veya Ön Seri Üretim, fiili seri üretim başlamadan önce düşük miktarlı üretim için hızlı bir üretim tekniğidir. Üretilen nesneler ya nihai olarak istenen ya da eşdeğer baskı malzemesi ile basılır.

Daha sonra, basılı nesneler büyük yatırımlardan önce olası zayıf noktaları ortadan kaldırmak için testler için kullanılabilir.

Hızlı İmalat, düşük miktarlı (100 ila 1.000 birim) üretim için mükemmel bir seçimdir. Bu yöntemler arasında Vakumlu Döküm, RIM veya Alüminyum Kalıplama bulunmaktadır.

Bu, birçok ürün kategorisi için giderek daha popüler hale gelen bir seçenektir ve piyasalara hızlı erişim, daha kısa ürün yaşam döngülerine hızlı yanıt sağlarken ve ilk prototipler ile yüksek hacimli üretim arasında bir köprü görevi görürken, alet ve malzemelere daha sınırlı bir yatırıma olanak tanır.

Düşük Hacimli İmalatın Avantajları:

Düşük hacimli üretim size ve işinize nasıl yardımcı olabilir? İşte yollardan sadece birkaçı:

Birkaç prototip ile tam ölçekli üretim arasında bir köprü oluşturun
Minimum sipariş değerleri olmadan maliyeti azaltın
Gelişmekte olan pazarlara hızlı erişim sağlayın
Daha kısa ürün yaşam döngülerine hızlı yanıt verin
Daha hızlı tasarım değişikliklerine izin verin
Daha düşük finansal risk
Düşük Hacimli Üretim Stratejileri

Düşük hacimli bir üretim stratejisinin seçilmesi, ürünün yaratılmasındaki masrafa, geliştirme zaman çizelgesine ve genel karmaşıklığına odaklanır. Bu kriterleri dikkatlice inceledikten sonra, içerik oluşturucu kendi bireysel süreçlerini tanımlamak için üretimde kullanılan en yaygın stratejilerden bazılarına bakmalıdır.

1: Yüksek Miksli, Düşük Hacimli Üretim (HMLV)

Yüksek Karışım, Düşük Hacimli üretim kaotik bir süreç gibi görünebilir, çünkü tipik olarak birçok farklı ürün küçük gruplar halinde birlikte oluşturulur. Bu strateji, birçok süreç değişikliği ve çeşitli malzeme ve araçlar gerektirecektir. Bu nedenle, yaratıcılık ve uyarlanabilirlik gerektirdiğinden, montaj hattı ortamına çok uygun bir seçenek değildir.

HMLV, tek bir üründe çok sayıda bileşen olduğunda veya fason üretimde olduğu gibi ürün oluşturma birleştirme durumlarında tipik olarak doğru seçimdir. Şirketin tek bir ürüne güvenmek yerine birden fazla gelir akışını sürdürmesine izin verdiği için dış kaynak kullanımının favorisidir.

2: Uyarlanabilir Yalın Düşük Hacimli Üretim

Yalın ilkeler ilk bakışta düşük hacimli üretim için tasarlanmış görünmüyor, ancak uygulanabilir bazı yararlı yönler var. Böyle bir unsur, atık azaltma ile ilgilidir. Düşük hacimde bile, tek bir ürünün olabildiğince az adımda oluşturulmasına izin verecek bir süreç oluşturmak iyidir. Yöntemleri sürekli olarak iyileştirmeye çabalayan içerik oluşturucular, operasyonu daha iyi ölçeklendirebilir ve üretim aşamasını daha uygun maliyetli hale getirebilir.

Üretimde uyarlanabilir bir yalın model kullanmak her durum için ideal değildir. Bu yöntem tipik olarak en iyi, bir dizi özdeş ürün veya özellikle karmaşık olmayan ürünler oluştururken kullanılır, çünkü süreç çok az sapmaya izin verir. Yalın, özellikle maliyetleri kontrol etmekle ilgilenen içerik oluşturucular için muhtemelen en iyi çözümlerden biridir. Standardizasyon, fonlarının en önemli yüzdesinin tam olarak nereye gittiğini görmelerini ve ardından gerektiği şekilde ölçeklendirmelerini sağlayacaktır.

3: Tam Zamanında Üretim (JIT)

JIT, düşük ve yüksek hacimli ortamlarda çalışabilir. Bu gerçekten talebe hizmet etmekle ilgili. Satış beklentisiyle ürün oluşturmak yerine sipariş sonrası üretim gerçekleşir. Bu seçenek, üreticilerin maliyetleri kontrol ederken envanteri düşük tutmalarına ve depolama alanından tasarruf etmelerine olanak tanır.

JIT, ürünlerin yaratılmasının çok zaman alıcı veya pahalı olduğu alanlarda en iyisidir. Ürün geliştirme malzemesi kıt veya maliyetli olduğunda özellikle yararlıdır. Otomotiv endüstrisinde popüler bir model olmasının nedeni budur. Aynı zamanda, özel öğelerin oluşturulmasıyla iyi eşleşen bir üretim yöntemidir.

İyileştirilmiş Bir Süreç için Üretim Stratejilerini Birleştirme

İçerik oluşturucuların, düşük hacimli üretim stratejilerini seçerken tek bir sürece yerleşmeleri gerekmez. Tüm temel modellerden öğeler seçip seçebilir ve benzersiz ürünleri için mükemmel bir çözüm oluşturabilirler. HMLV ve Uyarlanabilir Yalın gibi birlikte çalışamayacak gibi görünen şeyler bile, içerik oluşturucu deneyimli bir üreticiyle iş ortaklığı yaptığında işe yarayabilir.

Düşük hacimli üretim stratejileri, içerik oluşturucu ürün geliştirme sürecinin çoğunu aynı yerde tuttuğunda en iyi şekilde çalışır. Ürünleri tasarlayabilen, prototipler oluşturabilen ve takım oluşturabilen bir iş ortağı kullanmak, maliyetleri kontrol etmeye ve basitleştirilmiş bir üretim çalışmasını sağlamaya yardımcı olacaktır. Düşük hacimli üretimde uzmanlaşan bireyler, on, yirmi veya bin ürün geliştiriyor olsalar da, başarıya ulaşmak için mevcut tüm stratejilere yeterince aşina olacaklardır.

Düşük Hacimli Üretim Nasıl Belirlenir?

Deneyimli mühendislerimiz tüm süreçlere aşinadır. Üretiminizin ayrıntılarını bize bildirin, size nesnenin özelliklerine göre en uygun üretim yöntemini önerelim.

Alüminyum Döküm ile Üretim (Aluminum Molding Technique):
Vacuum Casting(Vakumlu Döküm ile Üretim):
Reaksiyon Enjeksiyon Kalıplama (Reaction Injection Molding (RIM)):
Alüminyum Döküm ile Üretim:

Alüminyum Kalıplama Tekniği, geleneksel enjeksiyon kalıplama yöntemidir. Öncelikle enjeksiyon kalıbının bir CNC (Bilgisayarlı Sayısal Kontrol) makinesi ile imal edilmesi gerekir. Vakumlu Dökümde olduğu gibi, kullanılan kalıbın ve son olarak üretilen nesnenin şeklini belirlemek için bir ana model gereklidir. En büyük fark kalıbın malzemesidir; Vakumlu Dökümde kalıp silikondan, Alüminyum Kalıplamada ise alüminyumdan oluşmaktadır. Nesnenin son şekline bağlı olarak, bu tekniğin ön seri üretimde çeşitli avantajları olabilir.

Silikon kalıba göre alüminyum kalıp çok daha sağlam ve dayanıklıdır. Üretim miktarı, boyutuna, kullanılan malzemeye ve nesnenin gerekli basıncına göre 1.000 ila 5.000 birim arasında değişebilir.

Alüminyum, yoğunluk avantajı nedeniyle endüstriyel çeliğe göre kalıp için daha etkili bir malzemedir.

Vakumlu Döküm ile Üretim:

Vakumlu Döküm (veya Silikon Kalıplama) genel olarak, bir nesnenin bir silikon kalıpta kendi yüzeyi ile modellenmesi anlamına gelir. İstenen form (= ana model) kapalı bir ortama yerleştirilir ve ardından nesnenin etrafına silikon gibi (yarı) sıvı bir kalıplama malzemesi yerleştirilir. Kalıp daha katı hale geldikten sonra, kalıplama malzemesi şeklini korurken nesne ayrılabilir. Sonuç olarak, ana modelin negatif veya boş bir alanı kalır. Şimdi, nesnenin yaratılan negatifi, şekli çoğaltmak için bir döküm malzemesi ile doldurulabilir.

Silikon kalıplama için gerekli master, bir 3D yazıcı ile basılabilir veya CNC tekniği kullanılarak makinelerle oluşturulabilir. Bir ana modelin oluşturulması zaman alıcı olsa da, Vakumlu Döküm (Silikon Kalıplama Tekniği) üretim aşamasında büyük miktarda zaman kazandırabilir. Silikon kalıp üretildikten sonra, ana modelin şeklini 20 ila 30 kez çoğaltmak için yeniden kullanılabilir.

Reaksiyon Enjeksiyon Kalıplama :

Reaksiyon Enjeksiyon Kalıplama ile mühendislerimiz, çok çeşitli tasarımlar, farklı boyutlar ve genel üstünlük ile yüksek kaliteli parçalar üretmektedir. RIM, teknik ayrıntılar, esneklik ve maliyet verimliliği ile ilgili pek çok avantajı olan daha uzun bir üretim sürecidir.

Reaksiyon Enjeksiyon Kalıplama işlemi, termoset işlemlerinde düşük viskoziteli polimerler kullanır. İçerdiği polimerlerin ısıtılmış bir kalıba enjekte edildikten sonra genişlemesini sağlayan kimyasal bir reaksiyonla başlar. Kalıbın kendisi, basılı ürünün şeklini belirler. Enjeksiyondan sonra parça kalıbın içinde yavaşça sertleşir ve katılaşır. Parçanın şekline, işlevine ve fiziksel ayrıntılarına bağlı olarak, sertleşme süresi değişir. Mühendislerimiz, üretilen nesnenin istenen şeklini, yoğunluğunu, ağırlığını ve sağlamlığını tam olarak sağlayabilirler. Bu işlem, çok çeşitli esnek, elastomerik veya katı poliüretan parçalar üretmek için seçilebilir.

3D Tarama ile Kalite Kontrol ve Tersine Mühendisliği Nasıl Öğrenirim

Mitalon müşterilerinin teknik kabiliyetini arttırılarak 3D tarama cihazının etkin bir şekilde kullanmasını sağlar ve müşterilerinin teknik destek ihtiyacında yanında olmayı garanti eder.

Tersine Mühendislik , tersine mühendislik yazılımları Geomagic Design X , 3 boyutlu kontol ölçüm yazılımı Geomagic Control X ve 3 Boyutlu Tarama Hizmeti ile ilgili daha fazla bilgi için;

www.mitalon.com

info@mitalon.com

Mitalon Linkedin;

https://www.linkedin.com/company/mitalon-innovative-engineering-manufacturing-industry-and-trade-ltd-company