Yapısal Seramiklerin Kullanımı ve Avantajları
Metaller ve polimerlere kıyasla, zorlu çalışma koşullarda kullanım için seramik malzeme tartışılmaz açık bir seçimdir: sıcaklık veya basınçta ciddi değişiklikler, korozyon, özellikle bu koşullar aynı anda veya uzun bir süre boyunca ortaya çıkarsa
Seramik malzemenin genel özellikleri aşağıdaki avantajları sunar:
Yüksek aşınma, ısı, basınç ve kimyasal maruz kalma direnci (gaz ve sıvılar)
Aşırı sertlik
Mükemmel elektrik yalıtımı
Hafif
Hammadde seçimi, üretim maliyetlerini optimize ederken performans gereksinimlerine göre duruma göre yapılır. Üretim süreci, üretilecek çok sayıda parça için bile yinelendiğinden, maliyet tasarrufu çok daha önemlidir.
Şekillendirme, talaşlı imalat yapılmadan mümkün olduğunca nihai boyutlara yakın parçalar elde etmek için seramik tozuna basılarak yapılır. Ceramaret böylelikle zahmetli ikincil süreçlerin sayısını azaltabilir.
Yoğunlaştırma, sinterleme sırasında yüksek sıcaklıklı bir fırında (> 1.500 °) gerçekleşir.
Aşırı boyutsal veya geometrik toleranslar (mikron aralığı), ek bir işleme süreci, yani elmas bazlı teknikler kullanılarak aşındırma yoluyla malzeme kaldırma yoluyla elde edilebilir.
Metali neden seramikle değiştirelim?
Seramik ürünler olağanüstüdür ve çok çeşitli özelliklere sahiptir. Pek çok durumda, seramik malzemelerden yapılan ürünler veya ek yerleri, tribolojik özellikler ve üstün elektriksel ve ısı yalıtım kapasitesiyle birlikte, sert metallerden daha yüksek veya buna benzer bir dirence sahiptir. Seramik malzemeler diğer malzemelerden daha az fiziksel sınırlamaya sahiptir ve bu nedenle ürününüzün performansını artırır. Korozyona ve aşınmaya dayanıklı seramikler, ürününüzün ömrünü uzatır.
Avantajlar:
Geleneksel yapı metallerinden daha serttir.
Düşük sürtünme katsayısı.
Son derece yüksek erime noktası.
Korozyon direnci.
Düşük yoğunluklu.
Aşırı sertlik.
Kullanım Ömrü.
Yapısal Seramik Parçalar ve İmalatı ile ilgili olarak daha detaylı bilgi için bize ulaşabilirsiniz,